Zapraszamy Państwa w kulinarna podróż pełną niezwykłych smaków. W naszej karcie menu są głównie dania inspirowane kuchnią staropolską oraz kuchnią żupną. Przyrządzane według tradycyjnych przepisów zupy : grzybowa w czarce chlebowej czy  żur na domowym zakwasie, kilka rodzajów własnoręcznie robionych pierogów.

Nawiązaniem do zwyczajów panujących w kuchni żupnej są  nasze specjalności : żeberka pieczone na kilka sposobów, z piwem i miodem, z czosnkiem czy musztardą i rozmarynem oraz kotlet Karczmarza tak duży że starczy dla całej rodziny. Są dania z drobiu, wieprzowiny, wołowiny, a wśród ryb pstrągi hodowane w stawach o krystalicznie czystej wodzie w ZawojiMosorne. Na deser m.in. szarlotka z polewą toffi.

Zapraszamy do zapoznania się z naszym bogatym menu. Można je również  pobrać w formie PDF klikając tutaj.

zakaski daniabarowe


Zakąski


Dania barowe


Zupy

 

daniaglowne

dodatki

Specjalności

Dania główne

Dodatki

 –

surowki

desery

napojegorace

Surówki

Desery

Napoje gorące

 –

napojezimne

Napoje zimne

Piwo regionalne