Nasza Spiżarnia
Konfitury, nalewki, miody mają w Polsce i nie tylko wielowiekową tradycję. Niegdyś w każdym domu przygotowywano tego rodzaju wyroby, a ich receptury były pilnie strzeżone. Do naszej spiżarni trafiły produkty, przygotowane przez nas samych i według naszego przepisu. Do ich wytworzenia użyliśmy tylko naturalnych składników, bez dodatku polepszaczy smakowych i zapachowych. Przysmaki, które nigdy się nie znudzą. Wyczarowane z niepozornych owoców, tak aby na dłużej zatrzymać smaki lata.
Produkty dostępne do wyczerpania zapasów.
– KONFITURA Z PŁATKÓW RÓŻY
Aromatyczne płatki róży z cukrem i sokiem z cytryny. Idealna zarówno do słodkich wypieków i herbaty. Herbata z konfiturą różaną jest w naszym menu.
– CZARNA PORZECZKA Z KARDAMONEM
Niezwykle zdrowy owoc zawierający dużo witaminy C i błonnika. U nas z dodatkiem kardamonu, najstarszą przyprawą świata.
– KONFITURA POZIOMKOWA Z OSKOŁĄ I CUKREM BRZOZOWYM
Oskoła znana była już w czasach Słowian, służyła zarówno jako napój jak i do produkcji rozmaitych trunków. Poziomka stanowi źródło witaminy C i soli mineralnych. Konfiturę przyrządziliśmy według starego, lokalnego przepisu. Wykwintny smak, przełamany odrobiną goryczki.
– WIŚNIE Z RUMEM
Wiśnie to jedne z najpopularniejszych letnich owoców, ale ich smakiem cieszymy się bardzo krótko. Zawierają wiele cennych witamin i przeciwutleniaczy. Wiśniowo-rumowy aromat z delikatną nutą cynamonu i goździków.
Do naszej spiżarni trafiły również:
MIODY:
Wielokwiatowy, lipowy, spadziowy i rzepakowy z pasieki „MISIO” w Lednicy Górnej. Mistrz Pszczelarstwa Pan Władysław Kostuch oraz ręcznie robione serwety, różne wzory i kształty. Ręczne wykonanie sprawia, że są one zawsze niepowtarzalne i wyjątkowe.